Raytheon Technologies este o companie americană care a operat ca constructor aeronautic înainte de a fuziona cu alte societăți.
Anterior denumită Raytheon Aircraft Company (RAC), astăzi această companie este specializată în aeronautică, spațiu, precum și în sisteme de apărare. Este un adevărat cuțit elvețian al aeronauticii.
AEROAFFAIRES vă prezintă istoria acestei companii care a fabricat, pentru aviația de afaceri, jetul privat Raytheon Premier.
Raytheon astăzi:
Câteva cifre:
Raytheon Technologies, acestea sunt câteva cifre cheie:
– 67.500 angajați
– 46 de țări găzduiesc o filială Raytheon
– 7.000 de avioane militare în circulație
– 11.000 de avioane comerciale
O societate angajată:
Constructorul de avioane Raytheon Technologies își axează strategia în jurul unor piloni puternici:
– diversitatea în cadrul personalului
– angajamentul personalului
– diversitatea în alegerea furnizorilor
La nivelul climei, compania se angajează pentru planetă. Puternică prin dimensiunea sa, consideră că greutatea sa este o forță de angajament pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.
Compania afirmă că susține acțiunea de grup legată de transporturile aeriene. Astfel, Raytheon Technologies se angajează să reducă cu 50%, până în 2050, emisiile sale de gaze cu efect de seră.
Pentru a face acest lucru, fabricantul de avioane implementează:
– aparate cu propulsie electrică hibridă
– utilizarea SAF, combustibili durabili, mai buni pentru planetă
– o optimizare a rutelor și operațiunilor
– aeronave cu propulsie pe hidrogen.
Valorile companiei Raytheon Technologies:
Constructorul aeronautic Raytheon Technologies este deosebit de mândru de cele 5 valori fundamentale pe care le promovează:
– Încredere
– Respect
– Colaborare
– Inovație
– Responsabilitate
Istoria companiei Raytheon în anii 1990:
– 1993: Compania Raytheon Company își face apariția în Massachusetts, Statele Unite. Aceasta este creată după achiziția British Aerospace. În plus, anul următor, în 1994, două companii, Beech Aircraft și Raytheon Corporate Jets, au fuzionat. Din această fuziune s-a născut Raytheon Aircraft Company (RAC). RAC se ocupă de întreținerea, mentenanța și comercializarea jeturilor de afaceri destinate pieței aviației de afaceri și aviației private, dar și pentru aviația comercială și militară.
– 1995: Armata aeriană americană utilizează un avion militar fabricat de Raytheon, numit T-6A Texan II. Acesta efectuează primul său zbor în 1998.
– 1995: Paralele cu avionul creat pentru armată, Raytheon fabrică jetul său de afaceri ușor: Raytheon Premier. Este singurul avion de afaceri specific Raytheon. Compania se va alătura în special Beechcraft în proiectarea aeronavelor. Împreună fabrică avioane de afaceri precum Hawker 800XP sau King Air B200.
– 1998: Raytheon Premier efectuează primul său zbor de exact 62 de minute. Scopul său este, ulterior, de a obține certificarea pentru a efectua zboruri în aviația de afaceri.
Istoria constructorului aeronautic Raytheon Technologies în anii 2000:
– 2001: Raytheon Premier obține certificarea. De asemenea, devine principalul jet privat cu un fuselaj din materiale compozite. Acest jet este urmat îndeaproape de un alt avion de afaceri fabricat de companie, Hawker Horizon. De asemenea, acest avion de dimensiuni medii dispune de un fuselaj din materiale compozite.
– 2003: Raytheon propune sisteme de avionica, în special pentru modele de jeturi din gama King Air.
– 2004: Este aniversarea a 40 de ani de la Beechcraft King Air. Acesta este deosebit de popular în aviația de afaceri. Astăzi, gama de avioane private King Air rămâne solidă și fiabilă. În același an, Raytheon livrează jetul său privat Raytheon Premier cu numărul 100.
În plus, Raytheon creează noi sisteme la nivelul avionicii. În acel an, instalează un sistem Garmin G1000 în mai multe jeturi ale companiei.
– 2005: După ce a anunțat venirea mai multor avioane pe piață, Raytheon Aviation echipează noul său jet King Air C90GT cu noi motoare Pratt și Whitney. Acestea accelerează viteza jetului privat și permit avioanelor să reducă distanțele de decolare.
– 2006: Hawker 4000, anunțat anul precedent de compania aeronautică, obține certificarea. Acesta rămâne până în prezent un avion foarte competitiv, deoarece este economic în consumul de combustibil și este capabil să efectueze zboruri transatlantice fără a face opriri intermediare.
În acel an, RAC deține sute de puncte de servicii autorizate în întreaga lume și reunește sub aripa sa nu mai puțin de 8.500 de angajați.
– 2007: Raytheon Aircraft Company își pierde numele și devine, odată cu fuziunea altor structuri: Hawker Beechcraft Corporation. Această companie va deveni una dintre cele mai de încredere afaceri în aviația de afaceri.
Pentru a afla mai multe, vizitați pagina constructorului aeronautic Beechcraft.
De la Raytheon la Raytheon Technologies:
O fuziune industrială.
În 2020, compania Raytheon se unește cu grupul industrial United Technologies. Apare astfel denumirea Raytheon Technologies.
Directorul general al companiei, din 2020, este Gregory J. Hayes. Astăzi, compania face parte din marile industrii din sectorul aeronautic și aerospațial, la fel ca Dassault, de exemplu.
Dacă compania nu mai operează direct în fabricarea avioanelor, aceasta produce în special multe piese de schimb, motoare Pratt & Whitney, dar și echipamente și tehnologii, în special pentru combaterea aeriană și apărare, printre altele pentru avioanele de vânătoare.
În cele din urmă, compania dispune astăzi de mai multe filiale, de unde provine pluralitatea acțiunilor sale. Această companie americană leagă compania Raytheon Technologies, Pratt & Whitney, Collins Aerospace, dar și Raytheon Intelligence & Space și Raytheon Missiles & Defense.
Un context.
Numeroasele achiziții și fuziuni legate de Raytheon arată mai multe lucruri.
Forțele capitalului au permis companiei să crească, să se extindă și să aibă o viziune de viitor durabilă.
Această forță, Raytheon a obținut-o din inovația sa constantă. Sistemele sale integrate puternice, asociate cu o conducere puternică, au permis constructorului aeronautic Raytheon Technologies să profite de cele mai bune aspecte ale aviației.
Astfel, furnizorul de echipamente aeronautice are mai multe resurse la dispoziție. Aceste resurse îi permit să se reinventeze mai ușor și să valorifice oportunitățile de piață care apar.
Jetul privat Raytheon Premier.
Este în 2001 când compania Raytheon a anunțat sosirea pe piață a jetului său de afaceri, Raytheon Premier.
Acesta este un jet privat ușor, rapid și spațios. Creat cu materiale compozite, acest jet privat este mai ușor și, prin urmare, mai economic în consumul de combustibil. Acest lucru îl face un aparat cu un foarte bun raport calitate-preț, ceea ce reprezintă un mare avantaj pe piața aviației de afaceri.
Exemple de tarife pe linii:
De exemplu, pentru zborurile europene De Paris la Ibiza: începând de la 13.000 €. De la Nice la Londra: începând de la 13.000€.
Pentru jeturile private echivalente: Learjet 60, Citation CJ2.
Închiriați un Raytheon Premier cu AEROAFFAIRES:
Doriți să rezervați un zbor cu un jet privat de la un constructor anume? AEROAFFAIRES este aici pentru toate întrebările dumneavoastră în aviația de afaceri. Pentru orice solicitare de informații sau zbor cu jet de afaceri, contactați AEROAFFAIRES la +33 (0)1 44 09 91 82 sau completați formularul nostru de ofertă online.