NU ÎNTÂRZIAȚI SĂ VĂ REZERVAȚI ZBORURILE PENTRU SEZONUL DE VARĂ!

Căutați un avion, un oraș sau o informație…

Lider în închirierea de jeturi private la nivel mondial

Poate un avion privat să aterizeze oriunde?

Închiriere de avioane private
din 1991

8500
aparate disponibile

35 000
zboruri asigurate

100 000+
pasageri

4,9/5
satisfacția clientului

100%
Compensare carbonică

Simbol al mobilității de lux, poate avionul privat să îndeplinească dorințele și dorințele tuturor pasagerilor săi? Știați că Europa are peste 3.000 de aeroporturi care pot găzdui avioane private? Avioanele private chiar pot ateriza oriunde? Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a putea ateriza sau decola? În acest articol, AEROAFFAIRES vă oferă toate răspunsurile.

Ce este un avion privat?

Un avion privat este o aeronavă mai mică decât un avion de linie, proiectată pentru a transporta pasageri în mod privat. Există mai multe categorii de avioane private.

Turboprop :

Avioanele private din categoria turbopropulsoarelor sunt aeronave cu elice care folosesc aerul din motor pentru a zbura. Cele două avantaje principale ale acestei categorii de aeronave sunt că sunt :

  • pot ateriza pe piste scurte sau foarte scurte
  • economice. De fapt, ele consumă mult mai puțină parafină decât concurenții lor.
  • pot transporta până la 19 pasageri

Les jets privés ultra-légers:

Aceste mici avioane private sunt avioane de linie în miniatură adaptate pentru aviația de lux și privată. Cu interiorul lor luxos și confortabil, ele pot transporta până la 4 pasageri în Europa. Ele sunt cunoscute ca avioane taxi. În această categorie găsim foarte popularele Citation Mustang și Phenom 100.

Les jets privés légers :

Această categorie de avioane private poate transporta până la 7 pasageri la bord, pe distanțe de până la 3.200 km. Aceste avioane private sunt echipate cu scaune confortabile și toalete pentru confortul pasagerilor.

Les jets privés intermédiaires :

Avioanele private intermediare sunt avioane cu o capacitate maximă de 10 pasageri. Acestea pot zbura mai mult (rază de 4 000 km) și mai repede decât avioanele private mai mici. Acestea includ Challenger 3 500, Legacy 500 și Learjet 70.

Les jets privés long-courrier :

Aceste avioane private pe distanțe lungi oferă un nivel foarte ridicat de confort celor 16 pasageri privilegiați care se pot îmbarca în aceste aeronave. Configurat pentru pasagerii VIP, spațiul este modular și luxos. Avioanele private lung-curier dispun de paturi, un spațiu de lucru și o sală de ședințe. Aceste aeronave sunt concepute pentru zboruri pe distanțe lungi, cum ar fi Paris-New York. În 2022, cel mai recent avion privat care va intra pe piață este Falcon 10X.

Les jets privés VIP :

Această categorie de aeronave este rezervată clienților VIP. Acestea sunt aeronave comerciale transformate și adaptate la nevoile acestei clientele. Acestea pot transporta până la 30 de pasageri.

Care sunt condițiile pentru aterizarea unui avion privat?

Cu această noțiune de avion privat, ați putea crede că există privilegii speciale care permit avioanelor să decoleze și să aterizeze oriunde, în orice moment. Cu toate acestea, deși sunt destinate pasagerilor privilegiați, avioanele private sunt supuse reglementărilor aeronautice.

Există o serie de factori care trebuie luați în considerare atunci când aterizați sau decolați:

  • Dimensiunea aeronavei
  • Condițiile meteorologice
  • Tipul pistei (dimensiune, componente și mediu)

Unde pot ateriza avioanele private?

Avioanele private au acces la 1.500 de piste de aterizare pe peste 3.000 de aerodromuri, față de 300 pentru aviația comercială.

Dacă pista este asfaltată și suficient de mare, atunci avioanele private de orice categorie pot ateriza acolo.

Avioanele private pot ateriza pe altiporturi, aerodromuri sau chiar aeroporturi internaționale dacă există un terminal pentru aviația de afaceri.

Când nu are voie un avion privat să aterizeze?

Există mai multe situații în care un avion privat nu este autorizat să aterizeze.

Reglementările privind zborurile de noapte interzic decolările și aterizările:

Prima situație care nu permite avioanelor private să aterizeze sau să decoleze este reprezentată de reglementările referitoare la zgomot și poluarea fonică. Pentru a proteja pacea și liniștea rezidenților locali, unele aeroporturi se închid noaptea și nu permit nicio mișcare la ore fixe.

Tipul pistei nu permite aterizarea:

A doua situație care nu permite avioanelor private să aterizeze se referă la pistă și la configurația acesteia. În funcție de tipul pistei, de exemplu în munți sau pe piste scurte și înierbate, majoritatea avioanelor private nu sunt autorizate să aterizeze din motive de siguranță. Acesta este cazul, de exemplu, laaltiport de Courchevel sau la Gstaad.

În general, aeroporturile comerciale nu sunt aeroporturile preferate pentru aterizare:

Avioanele private, în general, nu aterizează pe aeroporturi comerciale, chiar dacă pot. Este mai potrivit și mai confortabil pentru pasagerii lor să aterizeze pe aeroporturi care sunt aproape de destinația finală și care le păstrează anonimatul. Acestea sunt adesea aeroporturi mai mici. Unele aeroporturi comerciale, cum ar fi Heathrow din Londra, interzic avioanelor private să aterizeze acolo, cu excepția situațiilor de urgență.

Aeroporturile militare interzic circulația avioanelor private pe teritoriul lor:

În sfârșit, avioanele private nu pot ateriza pe aeroporturile sau aerodromurile militare.

Care sunt opțiunile în cazul în care un avion privat nu poate ateriza pe un aeroport?

Dacă configurația pistei nu permite avioanelor private să aterizeze acolo, sunt posibile alte soluții.

La AEROAFFAIRES, în calitate de experți în chartere aeriene, suntem capabili să găsim soluții pentru toate nevoile clienților noștri.

De exemplu, pentru a le permite clienților noștri să ajungă în stațiunile de schi Courchevel sau Gstaad, închiriem un turbopropulsor care este autorizat să zboare și să aterizeze pe pârtii scurte și închise. Acesta este Aviator.

De asemenea, putem organiza zboruri cu elicopterul de la un aeroport la destinația finală. Elicopterul are avantajul de a putea ateriza ușor, chiar și pe terenuri abrupte.

În cele din urmă, este posibil să solicitați derogări pentru a ateriza pe un anumit aerodrom sau aeroport.

Chiar dacă avioanele private nu pot ateriza oriunde, după cum am văzut, echipa AEROAFFAIRES este capabilă să găsească alternative astfel încât clienții săi să aterizeze cât mai aproape de destinația finală și în condițiile de siguranță necesare. Lumea aviației de afaceri are capacitatea de a se adapta.