NU ÎNTÂRZIAȚI SĂ VĂ REZERVAȚI ZBORURILE PENTRU SEZONUL DE VARĂ!

Căutați un avion, un oraș sau o informație…

Lider în închirierea de jeturi private la nivel mondial

Volocopter își propune să revoluționeze transportul aerian în viitor

Închiriere de avioane private
din 1991

8500
aparate disponibile

35 000
zboruri asigurate

100 000+
pasageri

4,9/5
satisfacția clientului

100%
Compensare carbonică

Bine cunoscut pentru VoloDrone și VoloCity, start-up-ul german Volocopter a venit cu un nou dispozitiv: VoloConnect.

Înființată în 2007 sub numele e-velo, compania este specializată în dispozitive zburătoare precum drone și aeronave. Aceasta dezvoltă, testează și creează dispozitive electrice.

În 2011, a conceput primul său prototip, VC1, o aeronavă cu propulsie electrică care a cucerit numeroase persoane și a permis start-up-ului să doboare recorduri, inclusiv primul zbor cu echipaj uman cu un elicopter electric din lume în octombrie 2011. Acest prototip reprezintă baza pentru toate celelalte dezvoltări de aeronave ale companiei.

În total, de la înființarea întreprinderii, au fost strânse fonduri în valoare de peste 322 de milioane EUR.

Această companie de pionierat este, de asemenea, un pionier în mobilitatea urbană electrică aeriană. Confruntată cu provocările unei creșteri globale puternice, Volocopter este una dintre companiile care caută să inoveze pentru a limita congestionarea drumurilor de mâine.

Credit foto @Volocopter

Volocopter este o companie inovatoare care intenționează să își pună amprenta asupra transportului de mâine.

Compania germană a venit cu trei aeronave majore, inovatoare: Volodrone, VoloCity și VoloConnect.

  1. VoloDrone

Drona VoloDrone are capacități impresionante și oferă numeroase avantaje. Sistemul său oferă o mare flexibilitate datorită dimensiunii și razei sale de acțiune.

Poate transporta încărcături grele și le poate transporta în locuri cu servicii puține sau inexistente, totul fără șofer. Astfel, oferă o mare libertate față de limitările echipamentelor terestre convenționale. De exemplu, este posibil să parcurgă până la patruzeci de kilometri cu o greutate maximă de 200 de kilograme. În cele din urmă, cel mai mare avantaj al acestei companii este că aceste aeronave sunt 100% electrice și nu emit emisii în timpul zborului. Deci sunt curate și silențioase.

După un prim zbor în octombrie 2019, VoloDrone este testat activ cu partenerul lor, DB Schenker.

Credit foto @Volocopter

2. VoloCity

VoloCity se dorește a fi taxiul aerian al viitorului. Faptul că nu mai trebuie să călătorim numai pe uscat pare a fi o soluție la problema drumurilor din ce în ce mai aglomerate.

La fel ca toate aeronavele oferite de compania germană, acestea sunt silențioase și se pot adapta perfect la mediul înconjurător, fără a crea poluare fonică. Pentru a realiza acest lucru, ele sunt complet electrice și fără emisii.

VoloCity ar trebui să fie disponibil pentru a lega centrele orașelor de principalele gări și aeroporturi. Luând unul dintre aceste taxiuri zburătoare, timpul de călătorie va fi redus datorită fluidizării traficului.

Două persoane vor putea lua loc în taxi și vor fi transportate de cele 18 motoare. Acesta este unul dintre cele mai bine dezvoltate taxiuri aeriene, datorită numeroaselor sale certificări și zboruri de testare. Compania intenționează să efectueze primele zboruri comerciale în timpul Jocurilor Olimpice din Parisjocurile Olimpice din 2024.

Pentru mai multe informații, citiți articolul nostru axat exclusiv pe VoloCity de Volocopter.

Credit foto @Volocopter

3. Voloconnect

VoloConnect este un mijloc de transport conceput pentru a asigura legături între suburbii și oraș. Acesta este văzut ca o extensie a transportului urban, cu caracteristica distinctivă de a se putea deplasa prin aer.

Ducând limitele transportului un pas mai departe, Volocpter oferă legături rapide între suburbii, care sunt adesea slab deservite, și orașe. Cu o capacitate de până la patru pasageri, acesta poate atinge o viteză de croazieră de 180 km/h și poate ajunge chiar până la 250 km/h. Datorită celor două ventilatoare de propulsie și celor șase motoare electrice, această mașină zburătoare poate acoperi distanțe de până la 100 de kilometri. Aeronava este deja conectată la un sistem de navigație autonom supravegheat de la sol, folosind platforma VoloIQ.

Credit foto @Volocopter

Pentru moment, Volocity și Voloconnect sunt prevăzute cu un șofer la bord, dar ideea de a deveni complet automate nu a fost exclusă. În plus, acestea sunt luate în considerare ca alternative la elicoptere, care sunt zgomotoase și poluante.

Deplasarea în aer: un concept intrigant, dar potențial înspăimântător

Deși avioanele fac acum parte din viața noastră de zi cu zi, unii oameni sunt încă reticenți la ideea de a călători prin aer. În cazul unui accident, șansele de supraviețuire sunt minime. Cu toate acestea, zborul este cea mai sigură formă de transport. Aviația continuă să fie considerată un mijloc de transport poluant. Prin extensie, aeronavele concepute pentru transportul aerian suferă de această imagine. Combinate cu teama de prăbușire, companiile trebuie, prin urmare, să fie pregătite să facă față unei serii de temeri.

Cu toate acestea, dezvoltarea acestor dispozitive electrice este supusă unor reguli foarte stricte pentru a asigura siguranța pasagerilor. Într-adevăr, Volocopter se angajează să respecte toate standardele în vigoare în procesul de creare a aparatelor de zbor, în special cele ale Agenției Europene de Siguranță a Aviației (EASA). Mai mult, compania beneficiază de o expertiză de peste zece ani, testele începând în 2011. Astăzi, Volocopter este una dintre cele mai avansate companii din domeniul mobilității aeriene. Această garanție merge chiar mai departe, deoarece start-up-ul tocmai a devenit prima companie care a obținut certificarea europeană, care îi permite să efectueze zboruri de testare în anumite condiții. Acesta este un pas esențial către comercializarea taxiului zburător Volocity.

Aceasta este o piață foarte interesantă, care ar putea valora 35 de miliarde de dolari până în 2035, conform unui studiu realizat de firma de consultanță Olivier Wyman. Mai mult de 60 de orașe din întreaga lume sunt așteptate să beneficieze de această tehnologie, care ar reduce numărul de mașini de pe șosele.

În cele din urmă, compania răspunde la problemele de transport și de mediu de mâine cu aparate electrice. Aceste aparate electrice fac parte dintr-o abordare durabilă care evită, de asemenea, creșterea zgomotului deranjant pentru locuitorii din zonă. Viitorul a fost întotdeauna imaginat în termeni de mașini zburătoare, iar această viziune a viitorului nu mai pare atât de îndepărtată odată cu apariția dronelor. Mulți oameni curioși sunt dornici să descopere noile mijloace de transport de mâine.

Experții noștri în aviație sunt disponibili 24/7 pentru a vă ajuta cu zborul dvs. privat la +33 (0) 1 44 09 91 82. Nu ezitați să vizitați site-ul nostru devis en ligne pentru a obține un preț estimativ pentru zborul dvs. privat.