NU ÎNTÂRZIAȚI SĂ VĂ REZERVAȚI ZBORURILE PENTRU SEZONUL DE VARĂ!

Căutați un avion, un oraș sau o informație…

Lider în închirierea de jeturi private la nivel mondial

Transport maritim VS Transport aerian

Închiriere de avioane private
din 1991

8500
aparate disponibile

35 000
zboruri asigurate

100 000+
pasageri

4,9/5
satisfacția clientului

100%
Compensare carbonică

Există mai multe tipuri de transport pentru aducerea mărfurilor din punctul A în punctul B. Unele dintre cele mai comune sunt transportul aerian, maritim, rutier și feroviar. Fiecare are propriile caracteristici, deoarece nu transportă același tip de mărfuri. AEROAFFAIRES explică avantajele și limitele transportului maritim și aerian de mărfuri.

Ce este transportul maritim?

Transportul maritim de mărfuri presupune transportarea mărfurilor cu vaporul. Acesta este cel mai important mod de transport pentru expedierea mărfurilor la nivel internațional.

Cu titlu informativ, potrivit TLF, Uniunea Franceză a Societăților de Transport și Logistică, 80% din volumul total de mărfuri din lume este transportat pe cale maritimă, iar 72% din importurile franceze sunt efectuate în acest mod. Comerțul internațional pe mare a crescut de la 550 de milioane de tone în 1950 la 5,5 miliarde de tone în 2022, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 4,5%.

Creșterea comerțului maritim poate fi explicată în special prin reducerea taxelor vamale și prin containerizare, care a redus considerabil timpii de încărcare și descărcare a navelor.

Avantajele transportului maritim de mărfuri

Comerțul maritim se află în centrul procesului de globalizare, din mai multe motive:

  • Acestea reduc costul global al transportului,
  • Navele sunt capabile să transporte volume mari de mărfuri datorită containerizării, care permite transportul acestora în containere standardizate. Acest lucru conduce la câștiguri reale de productivitate.
  • Acestea permit companiilor să realizeze economii de scară, ceea ce înseamnă că, atunci când cresc volumul, costul unitar al unui produs scade.
  • Navele sunt pregătite să reziste la condiții meteorologice extreme.
  • Transportul maritim este cel mai ecologic mod de transport. Emite de cinci ori mai puțin CO2 decât transportul rutier și de 13 ori mai puțin decât transportul aerian.

Limitele transportului maritim de mărfuri

Ca toate modurile de transport, transportul maritim are limitele sale. Este o metodă lentă, care uneori face imposibilă respectarea termenelor de livrare și monitorizarea locației exacte a mărfurilor în tranzit. De asemenea, intervin și alți factori externi, cum ar fi amenințarea pirateriei sau dorința de a beneficia de resursele mărilor și oceanelor, ceea ce duce la conflicte între state.

Transportul maritim este utilizat în general de companiile care expediază cantități mari de mărfuri. Este un mod de transport destul de lent, dar ideal pentru transporturile în vrac, cum ar fi cărbunele, mineralele, cerealele etc.

Ce este transportul aerian de marfă?

Conform OACI, Organizația Aviației Civile Internaționale, transportul aerian de marfă include toate bunurile transportate pe calea aerului, cu excepția bagajelor. Acest mod de transport a înregistrat o creștere foarte puternică în 2021. De fapt, transportul aerian mondial a crescut cu aproape 19% în 2021 comparativ cu 2020. Depuis la crise sanitaire pentru a compensa lipsa de pasageri pe zborurile lor, companiile aeriene au organizat zboruri special pentru transportul de mărfuri. De atunci, cererea pentru acest mod de transport a continuat să crească și, în acest context, flota globală de aeronave cargo va crește cu 60% până în 2039.

Aeroportul din Roissy Charles de Gaulle este al doilea cel mai mare aeroport cargo din Europa.

Antonov Vol cargo AEROAFFAIRES
Credit foto: AEROAFFAIRES

Avantajele transportului aerian de marfă

Avantajul major al fret aérien este că este cel mai rapid mod de transport al mărfurilor. Există mai multe avantaje:

  • Permite transportul în grabă al mărfurilor. Este preferat pentru expedierile care necesită termene scurte de livrare pe distanțe lungi.
  • De asemenea, mărfurile sunt transportate în containere standardizate, a căror formă se potrivește cu curbura fuselajului avionului.
  • În cazul aviației private, ruta este aleasă de client, care are la dispoziție o gamă mai largă de aeroporturi.
  • Aceste vols cargos fac posibilă transportarea mărfurilor periculoase și a produselor reglementate care sunt interzise pe zborurile de pasageri.
  • Ele permit companiilor să domine concurența cu un serviciu mai rapid decât al concurenților.
  • Transportul aerian de marfă este internațional și are o acoperire geografică excelentă.

Limitele transportului aerian de marfă

Ca și transportul maritim, transportul aerian are limitele sale. În general, este mai scump, motiv pentru care este preferat pentru expedierile care necesită termene de livrare scurte. În plus, depinde și de factori externi, cum ar fi condițiile meteorologice, grevele sau chiar factori tehnici, cum ar fi defecțiuni ale motoarelor sau aterizări de urgență. Transportul aerian este supus unor numeroase restricții, iar unele produse nu pot fi expediate pe calea aerului.

Aeronavele utilizate pentru transportul aerian de mărfuri sunt avions-cargo, care sunt utilizate exclusiv pentru transportul de mărfuri, și avioanele combinate, care pot transporta atât pasageri, cât și mărfuri în cala de bagaje. Transportul aerian este foarte practic pentru produsele cu o durată de viață limitată, cum ar fi produsele perisabile și fragile, de exemplu echipamentele medicale, dar și pentru produsele în cantități mai mici.

O serie de factori explică de ce tarifele de transport aerian sunt în continuă creștere: pandemia mondială, grevele portuare, criza Canalului Suez, congestionarea rutelor maritime etc. Transportul aerian profită de situație și se poziționează ca o ofertă complementară transportului maritim.

În aviația de afaceri, cererile de transport aerian de marfă sunt la fel de numeroase, iar noi putem închiria un număr mare de aeronave cargo pentru a răspunde tuturor cerințelor dumneavoastră în materie de transport de marfă.

Iată câteva exemple de aeronave cargo pe careAEROAFFAIRES le închiriază: Antonov 124, Super Guppy, Airbus A330-200Fsau chiar Airbus Beluga, dar și aeronave mai mici, cum ar fi Pilatus PC-24 de exemplu.

AEROAFFAIRES oferă o gamă largă de servicii de aviație privată, inclusiv zboruri cargo. Suntem disponibili 24/7 pe tot parcursul anului. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil la solicitarea dumneavoastră la adresa devis en ligne sau la numărul de telefon +33 (0)1 44 09 91 82.