AEROAFFAIRES are un departament specializat pentru transportul aerian al vaccinurilor COVID-19.
Pentru a combate pandemia, am lansat parteneriate în întreaga lume pentru a reuni resursele necesare și pentru a îndeplini constrângerile lanțului frigorific pentru transportul internațional de vaccinuri și produse farmaceutice. Ne străduim să reunim toate resursele și eforturile posibile pentru a asigura distribuția și logistica vaccinului în întreaga lume.
Închirierea unui avion cargo pentru transportul vaccinurilor COVID-19
Criza sanitară actuală forțează transportatorii și companiile aeriene să ia în considerare capacitatea lor logistică pentru zborurile cu vaccinuri pentru a respecta politicile de vaccinare ale țărilor. Livrarea și aprovizionarea cu vaccinuri sunt provocări care trebuie rezolvate. Potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA), transportul vaccinului COVID-19 ar necesita mobilizarea a cel puțin 1 000 de Boeing 747. Într-un moment în care Statele Unite au comandat deja aproximativ 100 de milioane de doze de vaccin Covid, iar Uniunea Europeană solicită 200 de milioane, problema logisticii aeriene merge mână în mână cu programele de vaccinare a populației. În contextul crizei sanitare care afectează întreaga planetă, vaccinurile trebuie să fie transportate cât mai rapid și peste tot. Producția unui vaccin este esențială, dar aviația civilă trebuie să fie în măsură să organizeze o rețea aeriană eficientă pentru distribuirea acestuia.

Aviația și transportul vaccinului COVID-19
În septembrie 2020, IATA a alertat lumea aviației cu privire la necesitatea de a participa la transportul vaccinului COVID-19 pentru a asigura programele de vaccinare. Desemnată drept misiune de importanță planetară în sectorul transportului aerian de marfă, aviația se pregătește deja de câteva luni pentru a face față provocării care ar putea pune capăt, în sfârșit, epidemiei. Producerea vaccinurilor necesită timp, astfel încât a fost necesar să se gândească în avans și să se oblige lumea aviației să ia în considerare soluții logistice speciale.
Într-adevăr, de la începutul crizei sanitare, companiile aeriene au fost nevoite să se reinventeze prin utilizarea avioanelor de linie pentru zboruri cargo, chiar dacă aceste aeronave nu sunt neapărat potrivite pentru astfel de misiuni. Același lucru este valabil și pentru transportul de produse farmaceutice, cum ar fi vaccinurile, care necesită precauții, standarde și condiții de transfer precise. Prin însăși natura sa, un vaccin trebuie să fie transportat rapid acolo unde este necesar. Avioanele cargo par a fi, prin urmare, aeronavele cele mai potrivite pentru această nevoie specială.
Exemplul Air France
În timp ce compania aeriană franceză s-a mobilizat pentru a transporta măști și alte echipamente medicale în timpul perioadei inițiale de izolare, operând aproximativ 135 de zboruri cargo, aceasta se ocupă acum de problema vaccinurilor. Air France a decis să își mobilizeze flota pentru a transporta vaccinuri împotriva COVID-19. Compania aeriană dispune de 2 avioane cargo capabile să transporte 1 milion de doze fiecare. Având în vedere urgența situației, Air France, ca și alte companii aeriene, își transformă o parte din avioanele de linie pentru transportul de marfă. În plus față de avioanele cargo, aproximativ o sută de avioane lung-curier au fost mobilizate pentru transportul vaccinului. Fiecare dintre aceste avioane poate transporta aproximativ 400 000 de doze pe zi. În plus, majoritatea hangarelor de la Roissy, hub-ul cargo al Air France, au fost rechiziționate pentru a asigura o logistică optimă pentru transferul vaccinului. Unele dintre hangare sunt camere frigorifice uriașe, asigurându-se astfel că lanțul frigorific necesar pentru ambalarea corespunzătoare a vaccinului nu se întrerupe până la administrarea acestuia. Această provocare logistică este controlată și la bordul aeronavelor, în cală. Într-un interviu acordat Ouest-France la 25 noiembrie 2020, Béatrice Delpuech, director de dezvoltare a produselor speciale la Air France-KLM, a explicat că aeronavele au fost echipate cu containere speciale pentru transportul vaccinurilor produse de Pfizer și BioNTech. Aceste vaccinuri trebuie să fie păstrate la o temperatură de aproximativ -80 de grade. Air France utilizează trasoare instalate în containere pentru a monitoriza ambalajul de la distanță și pentru a modifica temperatura în funcție de necesități.

Provocările charterelor medicale: care sunt condițiile de transport al vaccinurilor?
Autoritățile sanitare cer ca vaccinurile să fie transportate în cele mai bune condiții posibile pentru a evita efectele nedorite, inclusiv deteriorarea produsului. AEROAFFAIRES îndeplinește toate aceste condiții pentru transportul de vaccinuri și produse farmaceutice.
La ce temperatură călătorește un vaccin?
Unele produse farmaceutice, cum ar fi vaccinurile, necesită un control constant al temperaturii în timpul transportului. Aceste produse sunt cunoscute ca fiind sensibile la căldură. De ce este necesar lanțul frigorific al vaccinurilor? Potrivit profesioniștilor din domeniul sănătății, acesta asigură faptul că calitatea vaccinului nu este alterată de la fabricare până la administrare. Vaccinurile trebuie să fie transportate în anumite intervale de temperatură recomandate de OMS.
La ce temperaturi trebuie păstrate vaccinurile? Majoritatea vaccinurilor trebuie păstrate la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius, în timp ce altele trebuie congelate. Prin urmare, pentru fiecare vaccin există un avion cargo care îndeplinește condițiile adecvate pentru a-l transporta corespunzător. Depozitele de marfă cu aer condiționat și containerele frigorifice sunt esențiale pentru menținerea lanțului frigorific al vaccinurilor pe toată durata zborului.
- Care sunt condițiile pentru vaccinurile cu temperatură pozitivă?
Majoritatea vaccinurilor trebuie să fie transportate la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius. Pentru a fi menținute la temperatura potrivită, acestea au nevoie de :
-soluții de răcire pasivă ;
-cală climatizată.
- Ce condiții se aplică vaccinurilor care trebuie să fie congelate?
Vaccinurile congelate necesită un tip de ambalare diferit de cel utilizat anterior, pentru a se asigura că calitatea și eficacitatea lor nu sunt alterate. Pentru a realiza acest lucru, aceste vaccinuri au nevoie de :
-containere pentru gheață carbonică ;
-sisteme electronice active de control al temperaturii (trasoare).
Vaccinurile sunt sensibile la lumină?
Vaccinurile își pierd eficiența dacă sunt expuse la lumina soarelui sau chiar la lumina artificială. Pentru a preveni orice deteriorare, există diverse modalități de a proteja aceste produse, cum ar fi supraambalarea sau întunecarea recipientului.
Transportul unui vaccin: rapiditatea este esențială
Deoarece timpul de transport poate afecta calitatea vaccinurilor, este de înțeles că transportul aerian este adesea preferat. Pe de altă parte, transportul maritim este mai lent și mai potrivit pentru transportul de echipamente medicale. Prin urmare, una dintre provocările majore în transportul vaccinului COVID-19 este viteza impusă de natura acestuia. Pe lângă faptul că trebuie distribuit rapid, acesta trebuie să fie distribuit peste tot. Acest lucru implică, de asemenea, o logistică care nu este eficientă în toate țările din lume. Nu toate aeroporturile dispun de zone de încărcare, de camerele frigorifice necesare sau sunt ușor accesibile.
Un vaccin ultrasecurizat
Cererea pentru anumite vaccinuri, cum ar fi vaccinul COVID-19, este atât de mare încât aceste produse trebuie tratate cu cea mai mare atenție. Nu este neobișnuit ca pe piață să apară vaccinuri false sau ca bunurile să fie furate în timpul navlosirii. Prin urmare, este necesar să se organizeze structuri de securitate fiabile și solide în cadrul aeronavelor, dar și în cadrul aeroporturilor.
Transportul internațional de vaccinuri COVID-19
Oriunde aveți nevoie de transportul vaccinurilor dumneavoastră, echipele noastre se angajează să vă găsească aeronava care să vă satisfacă nevoile și să vă asiste la livrare în cele mai bune condiții posibile. Cu o flotă internațională de aeronave, putem transporta vaccinuri oriunde în lume.
Ce tip de aeronavă poate furniza AEROAFFAIRES pentru a transporta vaccinurile COVID-19?
AEROAFFAIRES dispune de 5 categorii de aeronave cargo pentru a face față nevoilor dumneavoastră de transport de vaccinuri:
- Categoria turbopropulseur
Avion cu elice ideal pentru distanțe scurte și medii. Capacitate de încărcare: de la 300 kg la 3 tone.
Exemple:
-viteză: 400 km/h
-autonomie: 1740 km
-viteză: 500 km/h
-rază de acțiune: 1600 km
-viteză: 500 km/h
-rază de acțiune: 2.500 km

- Categoria feeder
Avion cargo pentru distanțe medii. Capacitate de încărcare: 10 până la 30 de tone. Poate ajunge la aeroporturi regionale mici.
Exemple:
Boeing 737-100
-viteză: 900 km/h
-autonomie: 3400 km
British aerospace BAE 146
-viteză: 894 km/h
-rază de acțiune: 2909 km
- Categoria regional-freighter
Fost avion de linie transformat în avion de marfă, identificat printr-un singur culoar. Ideal pentru zboruri pe distanțe medii. Capacitate de încărcare: de la 25 la 65 de tone.
Exemple:
-viteză: 968 km/h
-autonomie: 6300 km
- Categoria cargoboturilor cu rază lungă de acțiune
Fost avion de linie transformat și în avion cargo. Capacitate de încărcare mai mare decât cea a avioanelor de transport regional: 50 până la 70 de tone. Ideal pentru transportul vaccinurilor pe distanțe lungi.
Exemple:
-viteză: 870 km/h
-autonomie: 7890 km/h
Airbus A310
-viteză: 901 km/h
-autonomie: 8050 km
- Categoria de marfă de mare tonaj
Cea mai mare categorie de aeronave cargo, ideală pentru distanțe lungi și foarte lungi. Singurul dezavantaj este că nu toate aeroporturile îl pot găzdui. Capacitate de încărcare: 70 până la 110 tone.
Exemple:
Airbus A300-600ST Beluga
-viteză: 700km/h
-rază de acțiune: 5000 km
B747F
-viteză: 920 km/h
-rază de acțiune: 9800 km
Boeing MD-11F
-viteză: 954 km/h
-rază de acțiune: 12,270 km
Sănătate publică și vaccinări în Franța
Începând cu 27 decembrie, este posibilă vaccinarea în Franța cu vaccinul Pfizer BioNTech. Campania a început, primele persoane vaccinate fiind persoanele în vârstă care trăiesc în instituții și cadrele medicale care sunt cele mai expuse riscului. Persoanele cele mai vulnerabile vor fi apoi vaccinate, dar pentru moment nu există o obligativitate de vaccinare din partea guvernului sau a Ministerului Sănătății. Programul de vaccinare ar trebui adaptat la livrările de doze pe care Franța le primește pe măsură ce acestea sosesc. Important de știut: vaccinul este gratuit pentru toată lumea.
Zburați cu AEROAFFAIRES?
Doriți o ofertă pentru un voyage en toute sécurité cu AEROAFFAIRES? Ne putem adapta nevoilor dumneavoastră la exigences sanitaires. Nu ezitați să ne contactați la +33 1 44 09 91 82, experții noștri sunt la dispoziția dumneavoastră.